Manifest d’Orfeons del Barcelonès

A continuació us remetem el manifest signat el passat 1 d’Octubre on els Orfeons del Barcelonès, l’Eco entre d’altres, ens posicionem en referència al cas Millet.

Les entitats sotasignants, orfeons com entitats històriques dins del món coral, volem manifestar el rebuig més enèrgic a totes aquelles persones que amb les seves fraudulentes actuacions han atemptat en contra de la honorabilitat d’una entitat tan emblemàtica com l’Orfeó Català.

Volem expressar tot el nostre suport a l’Orfeó Català i a tots i cadascun dels cantaires de les diferents agrupacions corals que integren tan prestigiosa entitat.

Demanem a la justícia del nostre país que arribi fins a les últimes conseqüències per poder netejar el bon nom de l’Orfeó Català.

Lamentem la ineficàcia dels mecanismes de control oficials, molt estrictes i gasius en d’altres casos, i que en aquest han ignorat tant de temps l’aberrant actuació.

Exigim al Sr Millet torni la Creu de Sant Jordi i les altres distincions. De no fer-ho seria una vergonya per a tots els altres guardonats.

Demanem que s’acabi l’època elitista i d’aillament de l’Orfeó Català dins del món coral i que es recuperi el sentit històric pel qual es va crear: la difusió i l’impuls del Cant Coral i de la música catalana.

Les nostres entitats, algunes d’elles centenàries, es caracteritzen per l’impuls del Cant Coral a casa nostra però també per ser instruments d’integració social i elements de cohesió i reforç de la identitat i de la convivència dins del nostre país. Hem viscut, i sofert també, les millors i les pitjors èpoques de la nostra història recent, responent constantment als reptes que es plantejaven. Hem estat i som, elements essencials de promoció de la nostra llengua. El Cant Coral català ha crescut i ha esdevingut un dels referents musicals d’arreu del món. Som creadors i difusors d’una bona part de la nostra cultura.

Els Orfeons i totes les altres agrupacions corals catalanes representem el segment més nombrós de l’associacionisme dins de Catalunya.

Els fets recents ens han fet reflexionar sobre moltes coses, i a nosaltres ens toca sortir en defensa dels ideals del Cant Coral. Volem mostrar que el Cant Coral, la seva vàlua, i el suport que ha de rebre, va molt més enllà de la institució que avui ha rebut l’ofensa. En som molts més i així ens apleguem per a manifestar-ho. Convidem a totes les entitats, federacions, cantaires, directors, voluntaris…a tothom que s’estimi el Cant Coral a defensar-lo.

Barcelona, 1 d’octubre de 2009

Signataris: Orfeó Atlàntida, Orfeó Badaloní, Orfeó Barcelonès, Orfeó de Sants, Orfeó Laudate, Orfeó L’Eco de Catalunya, Orfeó Gracienc, Orfeó Martinenc, Orfeó Tanit (de Santa Coloma).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: